Igor Philtjens in lijst 100 Machtigste Limburgers

16-12-2013 - # # # #
igor philtjens vld provincie

“Het gaat niet over mij,  het gaat over Limburg”

“Zelf beschouw ik me niet als iemand met macht, maar de functie van gedeputeerde geeft wel verantwoordelijkheid en dus ook macht.” Dat zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Cultuur en Toerisme.

“Limburg beleeft economisch een moeilijke tijd”, zegt Philtjens (38). “De provincie speelt daarin ook een belangrijke rol om dat proces om te keren. Het SALK moet realiteit worden. Meer bepaald in het luik van de vrijetijdseconomie voel ik me mee verantwoordelijk. Als eind 2019 daarin 2.000 jobs zullen bijgecreëerd zijn, zal ik gelukkig zijn.”

Macht is voor Philtjens geen doel. “Er zijn alleszins veel belangrijkere zaken dan macht. Zoals mijn gezin, mijn familie en de vrienden. Maar macht is wel een middel waarmee je dingen in beweging kan zetten. En als ik daarom mee op die lijst sta, vind ik dat wel een eer. Voor de provincie als instelling dan. Alleen bereikt een mens nooit iets.”

“Ik vind bijvoorbeeld niet dat ik als persoon veranderd ben sinds ik gedeputeerde ben. Voor mijn directe entourage ben ik nog altijd dezelfde, maar misschien dat anderen rond mij wel wat veranderd zijn. Zoiets brengt de functie met zich mee. Maar die is tijdelijk.”

> Lees de artikels in de krant (.pdf)