Leer de kunst van het brood bakken in Bokrijk

8-05-2017 - # # # # # # #

de Superette

De kunst van het brood bakken. Vanaf 25 juni kunnen de bezoekers zich verdiepen in dit onderwerp, artisanaal gebakken zuurdesembrood kopen én De Superette van Kobe Desramaults bezoeken. “Het project benadert vakmanschap op een eigentijdse manier en brengt heden, verleden en toekomst samen in één totaalverhaal. De kunst van het brood bakken bijt de spits af, en dat mag je best letterlijk nemen” zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. “Bokrijk ging ook een nieuwsoortige samenwerking aan met ‘de hedendaagse vakman’ Kobe Desramaults, die ervoor koos om in Bokrijk een tweede vestiging van zijn broodatelier De Superette te openen.” Dit is het eerste van een reeks vakmanschappen die Bokrijk in zijn museale werking op een nieuwe manier presenteert, via het project ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK).

Natuurlijk blijft ook de collectie van gebouwen van het museum centraal staan. Op het erf van de Kilbershoeve wordt voor de hedendaagse inrichting van de bakkerij een monumentaal ovengebouw opgetrokken. Eigentijdse architectuur die met traditionele materialen, baksteen, stro, vakwerk met hout en leem een juiste vertaling van architecturaal vakmanschap is. Samen met een eigenzinnige museale opstelling van collectiestukken en een kunstinstallatie, wordt ook hier de nieuwe weg die het openluchtmuseum inslaat, duidelijk. Dit programmaonderdeel werkt onder de naam BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ en stelt authentiek vakmanschap en kwaliteit centraal.


De lancering van het nieuwe project is voorzien vanaf 25 juni en vanaf dan open voor het publiek.

 

Lees de artikels in de krant (.pdf)