18de editie van Dag van het Eetbare Landschap

18.09.2016 | # # # # 
Deel dit bericht
Bokrijk Dag van het eetbare landschap vakmanschap

Op zondag 18 september vindt in het openluchtmuseum van Bokrijk voor de 18de keer de ‘Dag van het Eetbare Landschap’ plaats. Je kan dan traditiegetrouw genieten van alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur.

Tijdens deze editie staat ‘honing’ in de kijker. Zo kom je alles te weten over het kweken van bijen. Bokrijk zet ook voor één dag de authentieke installaties uit haar collectie terug in werking tijdens demonstraties brood bakken volgens het authentieke bakprocedé, het brouwen van honingbier, jeneverstoken of het maken van stroop. “Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het wordt klaargemaakt. In het Openluchtmuseum kunnen bezoekers nu ervaren hoe echte vakmensen met liefde en passie een ambachtelijk product creëren”, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en voorzitter van Het Domein Bokrijk.

De dag van het eetbare landschap is als evenement intussen uitgegroeid tot één van de grootste streekproductenmarkten in Limburg, waar je heel wat lekkers uit eigen streek kan proeven én kopen. Voor kinderen zijn er aangepaste ateliers.
Meer info: www.bokrijk.be

> Lees de artikels in de krant (.pdf)